Ik ben jongere

Jij staat bij ons voorop

Heb jij door een onveilige of instabiele thuissituatie moeite om naar school te gaan, je werk vast te houden, of weet je niet wat je met de dag moet? Dan kunnen wij je misschien helpen. We kunnen je een kamer en coaching aanbieden: een rustige, veilige plek waar vanuit je met je school en toekomstplannen verder kunt. 

Je krijgt je eigen coach, waarmee je met jouw eigen doelen aan de slag gaat. Dat kan zijn op het gebied van wonen, school & werk, je netwerk, inkomen, welzijn, etc. Het uiteindelijke doel is dat jij je sterk en stabiel genoeg voelt om op eigen benen verder te gaan, in je eigen huis in je eigen buurt. Dan nemen we afscheid van elkaar en zorgen er tegelijkertijd voor dat jij weet waar je in de buurt terecht kunt als je vragen hebt waar je zelf niet uitkomt.

 

Hoe meld ik me aan?

Heb je hulp nodig? Dan werkt het zo:

De aanmeldingen lopen via de GGD van Amsterdam.
Iemand die jou op dit moment al helpt, bijvoorbeeld een zorgcoördinator op school,  een psycholoog, jongerenwerker of schuldhulpverlener kan jou hier aanmelden.  

Als je zo iemand niet hebt, kun je je op deze manieren melden:

Als je hier vragen over hebt kun je contact opnemen via kamersmetkansen@combiwel.nl.

 

Je krijgt een kamer

We bieden je een plek waar je veilig en rustig tot jezelf kan komen en de ruimte krijgt om te bedenken hoe jij je leven het liefste voor je ziet. Daarbij krijg je 1-2 huisgenoten (exclusief de hoofdbewoner) die in een situatie zoals jij hebben gezeten, waarbij jij je mede daardoor, veelal goed op je gemak zal voelen. Jongeren die al wat langer bij Kamers met Kansen wonen, kunnen je helpen hoe het is om je eigen huishouden te runnen, te koken, schoon te maken, sociale vaardigheden op te bouwen, en andere praktische zaken.

Waar je kunt komen te wonen? Dat zie je hier

 

Je krijgt een eigen coach

Ook krijg je een coach toegewezen die je ondersteunt in je ontwikkeling naar zelfstandigheid. Hij/zij kijkt met jou naar je huidige situatie in jouw huishouden, jouw welzijn, jouw school/werk, jouw netwerk, jouw financiën en naar jouw doelen daarbij. Vaak moet er aan het begin een hoop gebeuren, zoals aanmelding bij woningnet, het afsluiten van een zorgverzekering, inschrijven bij het Basisregistratie Personen (BRP), enz. De coach kan je daar prima bij helpen! Daarna ga je met je coach aan de slag met jouw doelen voor de langere termijn.

 

Luisterend oor bij hoofdbewoner

Jouw eerste aanspreekpunt is meestal de hoofdbewoner van het huis waarin je woont. Een hoofdbewoner is er voor jou. Onze hoofdbewoners zijn ook jongeren. Zij kunnen jou heel goed ondersteunen met praktische zaken. Ze zijn altijd een luisterend oor voor jou. 

 

Je krijgt steun

We vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit, het op school zo goed mogelijk doet en dat je uiteindelijk je startkwalificatie of je diploma haalt dat bij je past. Ook bij het zoeken, vinden én behouden van een (bij)baan of een stage, kan je soms wel wat hulp gebruiken. De coaches, (hoofd)bewoners en stagiairs van Kamers met Kansen hebben met elkaar een groot netwerk. En ook het benutten en/of uitbouwen en onderhouden van je eigen sociale netwerk is van belang, immers de ondersteuning vanuit Kamers met Kansen is maar tijdelijk.

Wanneer je eenmaal in je eigen inkomsten kan voorzien en zicht hebt op je inkomsten en uitgaven, voelt dat vaak onwijs goed. En het allerlekkerste is, als je dan ook nog wat overhoudt natuurlijk. 

 

Steun uit je eigen omgeving via JIM

Een JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) is een bekende van jou die jij vertrouwt en die achter je staat. Het is iemand die goed met je mee kan denken over wat er speelt in jouw leven. Een JIM kan jou, school of een hulpverlener ondersteunen met als doel dat jij uiteindelijk verder kan zonder ondersteuning van professionals.

Deze persoon neemt niet de rol van je coach over, werkt met jouw coach samen. De JIM kent jou het best en de coach heeft kennis hoe bepaalde problematiek het best aan te pakken. Een JIM kan goed meedenken en professionals adviseren. Beide zijn waardevol en soms heel hard nodig bij het uitvoeren van jouw plannen. Als jouw persoonlijke situatie verbeterd of stabiel is, dan neemt de coach afscheid van je. Jouw JIM blijft! 

Kijk hieronder naar de uitleg van jongere Saad over en met zijn JIM:

 
youtube-video-thumbnail
youtube-video-thumbnail

nog meer nuttige informatie

De straatapp
Een heel nuttige app met tips. Heb je hulp of steun nodig en ben je tussen de 16 en 23 jaar dan kan deze app jou helpen. Je vind de app hier

OpAdem
Ben jij een jongvolwassen vrouw en heb je even lucht nodig, omdat je problemen hebt. Word je seksueel geïntimideerd, ben je slachtoffer van seksueel geweld en dreig je dak- of thuisloos te worden? OpAdem kan jou tijdelijke opvang en begeleiding bieden. Meer weten? Mail ons