Ik ben hoofdbewoner

Wat doet een hoofdbewoner?

Kamers met Kansen gelooft dat jongeren elkaar het beste begrijpen en kunnen ondersteunen. Binnen Kamers met Kansen stimuleren we dat jongeren elkaar opzoeken en inzetten als netwerk. Dit kan heel praktisch, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Jongeren die al langer bij ons wonen maar aangeven nog niet uitgeleerd te zijn en een steentje bij willen dragen, kunnen hoofdbewoner worden. Hoofdbewoners coachen de andere jongeren in het project met een laagdrempelige, natuurlijke insteek.

Als hoofdbewoner ben je dus het eerste aanspreekpunt voor jongeren en onderdeel van het team. Hoofdbewoners zien wij als interne vrijwilligers. Naast de coaches en stagiairs biedt Kamers met Kansen dus ook ondersteuning in de huizen. Coaches, hoofdbewoners en stagiairs werken zo met elkaar samen om jongeren optimaal te kunnen ondersteunen met hun doelen en de leefbaarheid in de buurt te vergroten of te waarborgen.

 

Justus is hoofdbewoner en vertelt

'Ik ben bij Kamers met Kansen terecht gekomen door een vervelende privésituatie waardoor ik een huis nodig had. De gemeente heeft me doorgestuurd naar Nick. Hij is coach bij Kamers met Kansen. Hij heeft me direct geholpen, heeft ervoor gezorgd dat ik hier een kamer kreeg. En na een jaar ben ik gevraagd om hoofdbewoner te worden. Een hoofdbewoner zijn de oren en ogen van de coaches. Een hoofdbewoner kijkt naar hoe het gaat op de trap, of de mensen zich goed gedragen, kijkt een beetje naar de brieven of er niet teveel dwangsommen tussen zitten. En ze zijn er altijd als je ze nodig hebt. Als hoofdbewoner sta je altijd voor de anderen klaar.'

Justus' verhaal helemaal zien en horen? Dat kan hier.

 
 

Ook hoofdbewoner worden?

  • Ben je op zoek naar een kamer én wil je andere jongeren in ons project ondersteunen?
  • Kan jij een positieve sfeer in huis stimuleren?
  • Volg je een MBO 4, HBO of WO opleiding en heb je daarnaast een bijbaantje of een volledige baan?
  • Bezit je een aardige dosis sociale vaardigheden en wil je graag iets terug doen in je wijk of buurt?

Is je antwoord op bovenstaande vragen telkens 'ja'? 
Mail ons dan, en wie weet word jij een van de hoofdbewoners van Kamers met Kansen!
Als hoofdbewoner kun je overigens in de meeste gevallen huursubsidie aanvragen. 

 

Contact

Ben jij een jongere die het traject bij Kamers met Kansen heeft doorlopen? Zin om langer een bijdrage te leveren en te blijven totdat je studie is afgerond? Word Hoofdbewoner!

Woon je niet in het project maar volg je bijvoorbeeld een (sociale)studie of wil je deze gaan volgen. Upgrade je CV, je bent als hoofdbewoner namelijk heel sociaal bezig.

Stuur dan je motivatie naar: kamersmetkansen@combiwel.nl
Vermeld je leeftijd, telefoonnummer en de studie die je volgt.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor een kennismakinggesprek.