Koningin Máxima en Mathilde bezoeken Kamers met Kansen locatie Osdorp

 

Bezoek HMK Maxima en Koningin Mathilda op bezoek bij Combiwel Amsterdam. FOTOGRAFIE BART HOMBURG / ORANJE FONDS

 

De Belgische koningin Mathilde en de Nederlandse koningin Máxima hebben een bezoek gebracht aan twee Nederlandse sociale projecten waarin kwetsbare jongeren centraal staan. Een van de projecten was dat van ons. De twee vorstinnen bezochten locatie Osdorp, Amsterdam Nieuw-West. De jongeren die bij KmK komen wonen kampen vaak met verschillende problemen, zoals gebrek aan zelfvertrouwen, een onveilige thuissituatie en gebrek aan huisvesting.

 

“Kamers met Kansen biedt hen, naast een veilige plek om te wonen, een traject op maat. Dat moet hen in staat stellen om een zelfstandig bestaan te leiden, door een job te vinden of alsnog een diploma te halen”.

 

Bezoek HMK Maxima en Koningin Mathilda op bezoek bij Combiwel Amsterdam. FOTOGRAFIE BART HOMBURG / ORANJE FONDSBezoek HMK Maxima en Koningin Mathilda op bezoek bij Combiwel Amsterdam. FOTOGRAFIE BART HOMBURG / ORANJE FONDS

Na een korte uitleg over de werking van het project maakten de beide koninginnen kennis met een vijftal jongeren die in het project worden opgevangen danwel zich inzetten als hoofdbewoner. Mathilde en Máxima voerden een erg open gesprek met de jongeren en ze toonden zich ook erg geïnteresseerd in hun verhalen. Ze bezochten tot slot de woning van een van de jongeren. Wij zijn intens trots op onze jongeren en hun ontwikkeling! We zullen onze aanpak verder uitbreiden en wellicht zien ook de Belgen onze methodiek in de steden ontwikkelen.

Bezoek HMK Maxima en Koningin Mathilda op bezoek bij Combiwel Amsterdam. FOTOGRAFIE BART HOMBURG / ORANJE FONDS