Kansfonds biedt jonge gezinnen een kans!

IMG_1047-IKEA D&A familie

 

Kamers met een kleintje

Kamers met Kansen biedt sinds de start van dit jaar met ondersteuning van het Kansfonds jonge gezinnen de mogelijkheid om samen met hun kinderen in het project te wonen. Minimaal 1 van de ouders is schoolgaand en het gezin heeft wil en wens om een gezond en stabiel systeem te zijn en blijven. Ouders willen graag hun kind(eren) in veiligheid en zo gewoon mogelijk laten opgroeien. Er is met wat extra fysieke ruimte weer perspectief.

Kamers met Kansen biedt ondersteuning aan de ouders op het vlak van (financiële) zelfredzaamheid, houdt contact met school en geeft daarnaast in dit project extra aandacht aan het gezinsleven, ouderschap en het samenwonen. De ouders maken met de coach een gezinsplan om afspraken te maken over de kinderen, school van de kinderen, omgang met elkaar en financiële zaken.

Om hun nieuwe huis kindvriendelijk en zo volledig mogelijk in te richten zijn de ouders verrast met een uitje naar IKEA. Daar mochten zij voor een vastgesteld budget nodige en leuke zaken uitzoeken voor het huishouden. Met een rekenmachine bij de hand hielden de ouders keurig bij hoeveel zij besteed hadden en hoeveel zij nog aan ruimte hadden. De kinderen EN ouders helemaal ‘happy’ de deur uit.

Dank Kansfonds voor deze kans!